health, Закуски, Здраве, Микрорастения, Рецепти, Снак

“МММ”, Смути!- мента, манго и микрорастения

В началото на месеца си говорихме за метаболизма и здравословния ритъм на живот, но може би пропуснахме да споменем редовната закуска като добра практика за стимулиране му.

След нощен сън, тялото е гладувало между 7-8 часа и, ако решим да отложим закуската с няколко часа, може да се съберат до 15 часа без никаква храна. Нищо не би се случило от веднъж или два пъти, но системното гладуване може да накара организма да премине в икономичен режим и да забави метаболизма. Именно затова закуската е особено важна.

Когато ни попитате как по-лесно можете да “вмъкнете” микрорастенията в менюто си, ние често ви предлагаме просто да ги добавите към смутито си. Днес на фокус е рецепта за смути, с която да си осигурим свеж старт на деня. Предлагаме именно тази „закуска“, защото е лесна, непретенциозна и продуктите ги има в почти всеки дом.

А в случай, че сте тук от скоро или просто сте пропуснали да видите и предишното ни предложение за Сутрешно смути с микрорастения, побързайте да поправите тази грешка!

А сега трите – готови ли сте да кажете “МММ!”

“МММ”, Смути! – мента, манго и микрорастения

Източник:
https://www.dollyandoatmeal.com/blog/2014/4/21/a-microgreen-mint-mango-juice-for-one?rq=juice
5 from 1 vote
Prep Time 5 minutes
Course Breakfast, Snack
Servings 1 човек

Ingredients
  

Съставки:

  • ½ ч.ч. микс микрорастения препоръчваме по-неутрални по вкус
  • 1 бр. стрък мента
  • 1 бр. манго нарязано на кубчета
  • 1-2 см корен от джинджифил обелен и нарязан на едро
  • сок от 1 лимон
  • 5-6 бр. кубчета лед

За декорация:

  • семена чиа
  • допълнително мента

Instructions
 

  • Поставете всички съставки в блендер и пасирайте за около1 минута. За сок без пулп, прекарайте соковата смес през фино сито над чашата. Гарнирайте със семена от чиа и мента.
    Нека не забравяме да бъдем активни през целия ден!

One thought on ““МММ”, Смути!- мента, манго и микрорастения

  1. Елена Балачева says:

    5 stars
    MMM 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating