Uncategorized

Агнешки медальони с пюре от батат

Агнешки медальони с пюре от батат

Не бихме могли да предложим великденско меню без да включим и любимото агнешко. Тази нестандартна за нашите ширини рецепта, гарантира да впечатли семейството и гостите ви!
Източник: https://silverfernfarms.com/nz
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Main Course
Servings 4 души

Ingredients
  

  • 2 кг агнешки медальони
  • зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

За пюрето от батат:

  • 300 гр сладък картоф (батат) обелен и нарязан на кубчета
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. крем фреш или заквасена сметана
  • бял пипер на вкус

За салатата:

  • 300 гр микрорастения
  • 3 бр репички нарязани на шайби
  • 1 бр лайм сок и кора
  • ½ ч.л. горчица на прах по желание
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол на вкус

Instructions
 

  • Оставете агнешките медальони на стайна температура за 10 минути, преди започнете обработката им. След това ги намажете добре с масло и овкусете със сол и черен пипер.
  • Сложете на барбекюто/скарата на средно висока температура. Запечете медальоните за 3-4 минути от всяка страна, за да постигнете средно изпечено месо.
  • Прехвърлете в чиния или дъска, покрийте хлабаво с фолио и оставете да починат за 5 минути, преди да започнете да ги режете.
  • За да направите пюрето от батат, сварете картофите във вода, докато омекнат. След това отцедете и намачкайте добре. Смесете маслото, заквасената сметана и подправете на вкус.
  • Салатата от микрорастения, можете да приготвите спрямо вашите предпочитания. Ние използвахме микрорепички, киселец, манголд, рукола. Към тях добавихме резени репички и кора от лайм.
  • За да придотвите дресинга, в малка купа смесете сок от лайм, зехтин, горчица (ако използвате), сол и черен пипер.
  • Готови сте за аранжиране на ястието – поставете нарязаните медальони върху пюрето от батат, добавете салата с микрорастения и полейте с дресинг от лайм.

Notes

Запазете малко вода, в която сте варили сладките картофи, за да направите пюрето по-меко, ако е необходимо.
Ако искате пюрето от батата да е по-сладко, добавете малко мед.
Keyword агнешко, гурме, основно ястие, празнични ястия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating