ЧИСТА ХРАНА ОТ НАШАТА ФЕРМА

КОИ СМЕ НИЕ

Двама приятели с еднаква страст към отглеждането на чиста храна с ръцете си.

Как се зароди проекта Microgreens Bulgaria

Когато си млад, а вече страдаш от редица заболявания, затлъстяване и постоянна умора и попаднеш на практикуващ лекар, за когото лекарствата са последното и крайно решение... Когато направиш малки промени в хранителния си режим и осъзнаеш, че здравето е в промяна на навиците... Боян го разбира от първа ръка и така започва отглеждането на микрорастения за себе си и своето здраве.

Боян Георгиев е живял в Америка над 15 години и типично по американски възприема вредните хранителни навици на средната класа, което го довежда до ръба на оцеляването още преди да е навършил 30 години. Когато се връща в България вижда, че тук няма откъде да си купи микрорастения и “екзотични” за онова време тук други видове полезни растения и се принуждава да си отглежда сам, за да поддържа здравословната си форма по начина, който е избрал за най-подходящ и лесен за него. Така стартира с микрорастенията и постепенно ги превръща в успешен бизнес.

Георги Попов се запалва по микрорастенията в университета още 2010 година, когато прави научни опити с тях, за да установи какви вещества акумулират в себе си на тази фаза на развитие растенията и се убеждава сам в качествените ползи на пониците. Вече запален по идеята заминава за Америка, където практически изучава микрофермите и когато се връща в България среща Боби, който вече е стартирал малката си ферма. Така двамата стават съдружници и развиват вече не само микроферма, но и външна градина с различни и интересни сортове цели растения.

малко видео от нас

НИЕ И НАШАТА ФЕРМА

Вижте още малко за нас, а ако събудили интереса Ви - свържете се с нас и елате на място. Вратите ни са винаги отворени.

На гости при Гала

Силвия Радулова при Microgreens Bulgaria