Uncategorized

Пълнени яйца на два етажа

Когато ни попитат “Какъв е вкусът на Великден?”, винаги се сещаме за някаква вариация на пълнени яйца. Те са бързо и атрактивно предястие, което „едно време“ присъстваше на трапезата при големи семейни събирания. За съжаление, към днешна дата това предястие е заклеймено като „ретро“. Ние пък не приемам този етикет и смятаме, че рецептата може да бъде осъвременена по много начини и да бъде поднесена така, че да е привлекателна и красива.

Рецептата, която ви представяме, са пълнени с кремообразен яйчен жълтък яйца, гарнирани с пастет от пушена скумрия и микрорастения. Всяка хапка е експлозия от вкусове и текстури!

Пълнени яйца на два етажа

Пикантни, питателни и цветни – тези яйца са перфектното предястие за великденската трапеза
Източник: https://vikalinka.com/ 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Appetizer
Servings 8 души

Ingredients
  

  • 4 бр яйца
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • ½ ч.л. бял винен оцет
  • сол на вкус

За пастета от пушена скумрия:

  • 100 гр топло пушена скумрия или друга риба
  • 100 гр сирене крема
  • 1 с.л. лимонов сок
  • кората на ½ лимон
  • 1 ч.л. каперси или нарязани кисели краставички
  • микрорастения

Instructions
 

  • Може да използвате от великденските яйца или да сварите нови.
  • Междувременно нарежете на ситно обезкостените рибни филета, към тях добавете крема сиренето, лимоновия сок и кората и разбъркайте с вилица, докато се смесят добре. Накрая добавете каперсите и оставете настрани.
  • Обелете яйцата, разрежете ги на две по дължина и извадете жълтъците в малка купа. Намачкайте жълтъците с помощта на гърба на лъжица, до получаване на пастет.
    Към тях прибавете майонезата, едрозърнестата горчица и оцета, опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
    Жълтъчната смес трябва да е лека и кремообразна. Ако е необходимо, можете да добавите още майонеза.
  • Напълнете белтъците със сместа от жълтъци с помощта на чаена лъжица или сладкарски пош, след това отгоре сложете чаена лъжичка пастет от пушена скумрия и щипка микрорастения (ние харесваме наситения вкус на репички, праз, фенел).

Notes

Ако не ви допада пушената скумрия, можете да я замените с:
  • горещо пушена сьомга
  • пушено пиле или дори късчета пиле на скара
  • шунка
Keyword здравословна храна, микрорастения, празнични ястия, предястие, яйца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating