Рецепти

Ягодов тарт с козе сирене и микро босилек

Шоколадови тарталети… ягоди… босилек… козе сирене… Звучи като мечтан десерт, нали? Още по-добра новина е, че може да ги приготвите в индивидуални форми, за да може всеки да се наслади на изцяло свой тарт! <3 Както се казваше в един сериал: “Джоуи не споделя храна”! 😀

Този изключително свеж десерт е творение на Шели от Vegetarian Ventures, а ние сме истински късметлии, че попаднахме на него!

Рецептата е бърза, лесна, с достъпни съставки и освен това е безглутенова, което е допълнителен бонус за тези от вас, които избягват пшеничните продукти.

Трябва да си признаем, че ягоди и козе сирене звучи познато, но пък ягоди с босилек?! В една софийска gelateria отдавна има такъв сладолед и някои членове на екипа ни са верни негови почитатели. От друга страна, това сякаш е комбинация, която не е първото нещо, което би ни хрумнало. Е, мили хора, получава се! Работи! Пробвайте 🙂

В нашето портфолио от продукти присъстват няколко вида босилек, макар в магазина ни да може да откриете само лимонов. Ако се интересувате от останалите, пишете ни или се обадете и ще помогнем, с каквото е нужно. Както е валидно и за останалите микро подправки/билки, микро босилекът е много концентриран на вкус, което гарантира малки бомбички от босилеков аромат с всяка хапка! Найс, а? 😉

Е, приятели, оставяме ви в компанията на рецептата на Шели и очакваме вашите отзиви!

Bon appetit!

Безглутенов ягодов тарт с козе сирене и босилек

Безглутенов ягодов тарт с лимонов босилек

Ягоди и босилек – първоначално вероятно ще прозвучи нестандартно, дори малко странно. Обещаваме, обаче, че си струва да опитате тази рецепта 😉
Източник на рецептата: https://www.vegetarianventures.com/mini-strawberry-chocolate-tart-with-whipped-goat-cheese-basil-micro-greens/
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Dessert
Servings 4 души

Equipment

  • 1 блендер или кухненски робот
  • 4 мини форми за пай или 1 голяма
  • 1 купа за разбъркване
  • 1 шпатула

Ingredients
  

За блата:

  • 2 ч.ч. бадемово брашно
  • 2 с.л. какао на прах
  • 4 с.л. кленов сироп (или мед)
  • ½ ч.ч. кокосово масло разтопено

За крема:

  • 100 гр. козе сирене на стайна температура
  • 4 с.л. гръцки йогурт
  • 2 с.л. кленов сироп (или мед)
  • 1 шепа лимонов босилек

Instructions
 

Приготвяне на блата:

  • Разбийте заедно бадемовото брашно и солта. Добавете кленовия сироп и кокосовото масло и разбийте, докато се образува ронливо тесто. Приберете в хладилника за 30 минути.
  • Разделете тестото на четири равни части и го натиснете в четири мини форми за пай. С помощта на вилица надупчете тестото навсякъде.
  • Загрейте фурната до 175 градуса и печете 15 минути или докато започне да покафенява.
  • Извадете от фурната и оставете да изстине, преди да добавите крема и декорацията.

За крема:

  • В блендер или кухненски робот смесете козето сирене, гръцкия йогурт и кленовия сироп. Разпределете на равномерен слой върху блатовете за тарталети.

Финални щрихи

  • Украсете с цели ягоди и листата лимонов босилек

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating