Рецепти

Екзотика с латинково песто

Ако някога сте пробвали да хапвате екзотичната латинка – вероятно знаете, че има специфичен и доста лют вкус и аромат, който не винаги се харесва. Дори и да не ви е харесало в други варианти, задължително го пробвайте нa песто! Уникален фин пикантен вкус, много плътно усещане и хранителна стойност. Гарнирано с домашна лимонада, филийка хляб и няколко стръка зелена салата – ще направите кулинарен фурор.

Рецепта и снимки: Александра Вали

Всички останали продукти (освен латинката) са взети от близкия квартален магазин – дори и да изглеждат странни и непознати някои от тях. Попитайте във Вашия квартален магазин.

  1. Половин тарелка латинки (колкото по-люто обичате толкова повече латинки) от ТУК
  2. Едно авокадо
  3. Една шепа сушени домати (накиснати в топла вода за десетина минути)
  4. Една шепа сурови бадеми (накиснати в топла вода за десетина минути или повече)
  5. Половин шепа сушени горски плодове (в случая червени боровинки)
  6. Сока на половин лимон
  7. Зехтин според вкусовете – малко или повече (до половин чаша макс, за да не се отделя)
  8. Сол на вкус
  9. Малко сос от нар – вътре и за поръсване при сервиране

Всичко в блендера за 30 секунди – текстурата остава леко грапава.
Сервираме и хапваме 🙂
* количеството песто с посочените продукти се събира в малък буркан (или половин голям)

Да Ви е вкусно!

Източник: vegebg.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *