Ако някога сте пробвали да хапвате екзотичната латинка – вероятно знаете, че има специфичен и доста лют вкус и аромат, който не винаги се харесва. Дори и да не ви е харесало в други варианти, задължително го пробвайте нa песто! Уникален фин пикантен вкус, много плътно усещане и хранителна стойност. Гарнирано с домашна лимонада, филийка хляб и няколко стръка зелена салата – ще направите кулинарен фурор.
Всички останали продукти (освен латинката) са взети от близкия квартален магазин – дори и да изглеждат странни и непознати някои от тях. Попитайте във Вашия квартален магазин.
- Половин тарелка латинки (колкото по-люто обичате толкова повече латинки) от ТУК
- Едно авокадо
- Една шепа сушени домати (накиснати в топла вода за десетина минути)
- Една шепа сурови бадеми (накиснати в топла вода за десетина минути или повече)
- Половин шепа сушени горски плодове (в случая червени боровинки)
- Сока на половин лимон
- Зехтин според вкусовете – малко или повече (до половин чаша макс, за да не се отделя)
- Сол на вкус
- Малко сос от нар – вътре и за поръсване при сервиране
Всичко в блендера за 30 секунди – текстурата остава леко грапава.
Сервираме и хапваме 🙂
* количеството песто с посочените продукти се събира в малък буркан (или половин голям)
Да Ви е вкусно!
Източник: vegebg.org