Рецепти

5 свежи коктейлa за след работа

Не знаем, дали тази година зимата въобще дойде, но на нас вече ни е топло на душите, мирише ни на море, усещаме пясъка под краката си (или поне така ни се иска) и, отваряйки темата за лятото, решихме, че е време и за коктейли. Ще ви покажем най-добрите коктейли със зелени подправки и микрорастения, които можете да приготвите сами у дома, без да е нужно да сте опитен барман. Разбира се, всеки от тях може да се направи без алкохол, например за деца или въздържатели, така че никой да не бъде пренебрегнат.
Нека партито започне СЕГА!

Освежаващо Шисо Мохито за всяко време от годината

Понеделник: Освежаващо Шисо Мохито

Свикнали сме Мохито да консумираме с листа прясна мента, но днешното предложение ни изпраща в Япония, за да се докоснем до японската ѝ версия
Източник на рецептата: https://www.anniefalk.com/shiso-mojito/
Cook Time 5 mins
Total Time 35 mins
Course Drinks
Servings 1 people

Ingredients
  

  • 50 мл. водка с цитрусов вкус
  • 1 с.л. кафява захар
  • 4-5 бр. японска мента (шисо) листа
  • 1 ч.л. кора от лимон настъргана
  • 1/4 бр. сок от лайм прясно изцеден
  • газирана вода

Instructions
 

  • На дъното на чашата сложете листата отмикрорастение шисо
  • Добавете кафявата захар и кората лимон
  • Добавете водката, сока от лайм и няколко кубчеталед и разбъркайте с лъжица
  • Изсипете в ретро чаша и долейте с газирана вода
  • Украсете с листо микро шисо
Ягодово-босилкова лимонада

Вторник: Ягодово-босилкова лимонада

Ягоди с босилек – и друг път сме представяли тази комбинация, но я видяхте под формата на апетитен десерт, нека сега да я опитаме като коктейл – идеален за вторник вечер или пък, защо не, за всеки друг ден от седмицата!
Автор на рецептата: https://ohsodelicioso.com
Cook Time 5 mins
Course Drinks
Servings 1 човек

Ingredients
  

  • ягоди
  • 10 бр. листа лимонов микробосилек
  • 30 мл джин
  • 60 мл домашна лимонада
  • газирана вода
  • лед

Instructions
 

  • Намачкайте листата от лимоновия микробосилек и ягодата във висока чаша. Напълнете с лед и оставете настрана.
  • Добавете джина и лимоновия сок в шейкър и напълнете с лед
  • Разклатете и прецедете в приготвената чаша
  • Допълнете чашата със сода, гарнирайте с ягода и листа от босилек

Сряда: Бренди Сауър

Източник на рецептата: www.countryliving.com
Cook Time 10 mins
Course Drinks
Servings 1 човек

Ingredients
  

  • 1 бр. яйчен белтък
  • 70 мл бренди
  • 15 мл обикновен захарен сироп
  • 25 мл лимонов сок прясно изцеден
  • микрорастения киселец шепа

Instructions
 

  • Комбинирайте всички съставки в блендер, разбийте и изсипете в чаша. Украсете с няколко листенца микрокиселец

Четвъртък: Micro Bloody Mary

Източник на рецептата: https://deaflora.de/
Cook Time 5 mins
Course Drinks
Servings 1 човек

Ingredients
  

  • 50 мл водка
  • 100 мл доматен сок
  • 4-5 капки сос Уорчестър
  • 2 капки сос табаско
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • микрорепички и микрогорчица

Instructions
 

  • Всички съставки, включително и сосвете Табаско и Уорчестър, се разбиват в шейкър с лед.
  • Прецежда се в чаша с 1-2 кубчета лед
  • Украсява се с микрорастения горчица и репички

Петък: Holiday Cocktail

Източник на рецептата: https://infinite-harvest.com
Cook Time 5 mins
Course Drinks
Servings 1 човек

Ingredients
  

  • 60 мл сок от червена боровинка
  • 60 мл лимонов сок прясно изцеден
  • 60 мл портокалов сок прясно изцеден
  • 60 мл газирана вода
  • 60 мл водка
  • пресни боровинки
  • резенчета портокал и лайм
  • микрорастения от царевица

Instructions
 

  • Всичко се смесва и се изстудява (без микрорастенията). Може да направите този коктейл в деня на консумация или да подготвите от предната вечер, за да оставите ароматите да се смесят. Можете също така да направите коктейл за една порция или да забъркате голяма кана за гостите. Важното е да се добавят равни части от основните съставки.
  • Сервирайте в голяма чаша и граднирайте с микрорастенията от царевица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating